Buah tunjuk langit

Mengurangkan kandungan kolesterol yang tidak baik dalam darah. Keadaan ini akan membantu menguatkan fungsi jantung di mana peningkatan sistem imuniti dan pengurangan tahap pembekuan gula dalam darah akan berlaku. Ia terdapat di dalam pelbagai jenis tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan termasuk tumbuhan herba yang dikenali ramai iaitu Ginkgo biloba dan Eurycoma longifolia Tongkat Ali.

Buahnya mempunyai nilai perubatan yang tinggi dan telah disahkan melalui kajian saintifik oleh ahli Biokimia Amerika, Dr Larry Brookes Selain itu ia akan menguatkan fungsi jantung dan juga melambatkan proses pembekuan darah.

Buah tunjuk langit adalah ujud secara semulajadi dimana ia mengandungi nutrien yang tinggi kerana akarnya mencecah 20 kaki kukuh didalam tanah. Ia mampu untuk menguatkan hati dan mengelakkan kesan kemabukan terhadap toksin yang dimakan. Memperbaiki kelancaran peredaran darah.

Manakala pucuknya dijadikan sayur dan kadang kala dimakan bersama sirih. Tiga bahan aktif yang utama 1. Keadaan ini akan membantu menguatkan fungsi jantung di mana peningkatan sistem imuniti dan pengurangan tahap pembekuan gula dalam darah akan berlaku.

Pokok Tunjuk Langit mempunyai akar yang serumpun, berwarna merah dan memiliki rasa lemak. Tak mencuba hari ini, bila lagi sakit boleh sembuh? Maklum ajerlah, bacaan gula dalam darah ketika itu mencecah sehingga ke angka Jauh daripada itu rizomnya pula digunakan untuk merawat batuk, penyakit siplis, caranya dimakan bersama sirih dan juga dijadikan tonik.

Ia juga ampu untuk menghidupkan kembali sel-sel, atasi masaalah senggugut atau haid Tak Lancar dan uniknya ada yang mendakwa ia mampu mengatasi masalah Ereksi atau mati pucuk bagi lelaki. Ia juga dapat mengurangkan kandungan kolestrol tidak baik dalam darah iaitu LDL.

Keadaan ini akan membantu menguatkan fungsi jantung di mana seterusnya akan meningkatkan sistem imuniti dan pengurangan tahap pembekuan gula dalam darah. Khasiat Buah Tunjuk Langit ini sukar diperolehi dari mana-mana tumbuhan herba di seluruh dunia.

Buah Ajaib – Tunjuk Langit.

Walau pun kajian klinikal belum dibuktikan dengan nyata tetapi ada dakwaan ia berkhasiat untuk atasi masaalah kebas, masaalah angin ata sakit urat, atasi kes kencing Kotor, sebagai anti-penuaan dan sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif, jerawat dan lepuh.

Daripada analisa makmal didapati ia juga ada mengandungi pelbagai nutrisi semulajadi yang dapat diambil bagi mengekalkan tahap kesihatan tubuh badan manusia dan meningkatkan tenaga keseluruhan badan iaitu seperti bahan protein, mineral, pelbagai vitamin, karbohidrat dan sebagainya.

Kandungan bahan Saponins yang tinggi ini juga boleh didapati di dalam makanan herba yang disanjungi dunia iaitu herba Ginseng Panax. Seramai 5 juta dari jumlah itu telah meninggal dunia akibat jangkitan penyakit barah.

Keajaiban Buah Tunjuk Langit

Nama Saintifiknya — Sweatania Sky Fruit merupakan sejenis tumbuhan liar yang berasal dari jenis pokok Meliaceae. Ia digelar Raja Swietenia atau Raja Mahogani oleh kerana mutu kayunya yang tinggi di pasaran dunia sejak beratus tahun yang lalu.

Ia terdapat di dalam pelbagai jenis tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan termasuk tumbuhan herba yang dikenali ramai iaitu Ginkgo Biloba dan Eurycoma Longifolia Tongkat Ali.

Merangsangkan perembesan insulin dari pankreas. Saponins di dalam buah Tunjuk Langit dapat mengurangkan lemak dan kolesterol pada dinding saluran darah bagi melancarkan perjalanan darah. Taraf kesihatan di Malaysia amat membimbangkan di mana 23 tahun kemudian bilangan mangsa yang mengidap kencing manis akan mencecah 1.

Aku terima hakikat itu. Dalam pembuatan ubat-ubatan tradisional untuk penyakit batuk rejang, paku-pakis ini sangat penting kerana rizomnya apabila ditumbuk sampai halus serta dikunyah dengan buah pinang dan seterusnya dimakan dapat mengubat penyakit tersebut.

Macam-macam yang rakan-rakan minta aku cuba makan dalam usaha mengawal keadaan kencing manis aku tu… Daun Sentang… Ulam-ulaman terutamanya petai….

Buah tunjuk langit ini mempunyai keistimewaan yang sukar diperolehi dari mana-mana tumbuhan herba di seluruh dunia.

Pokok Tunjuk Langit

Setiap hari, purata seramai orang yang diserang penyakit tersebut. Ia mempunyai fungsi penyingkiran redikal bebas. Ia terdapat di dalam pelbagai jenis tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan termasuk tumbuhan herba yang dikenali ramai iaitu Ginkgo biloba dan Eurycoma longifolia Tongkat Ali.

Lazimnya buah tunjuk langit mengandungi sehingga 71 biji buah yang berkepak yang mana setiap satu berukuran 7 cm panjang. Bahan Flavonoids yang tinggi di dalam buah Mahogany mengandungi bahan enzim semulajadi yang dapat merangsang pembukaan pembuluh darah bagi melancarkan perjalanan darah ke seluruh badan serta membekalkan nutrisi dan oksigen lalu bertindak sebagai enzim anti- pengoksidaan.

Fungsi-fungsi Utama Flavonoids Mengurangkan paras gula dalam darah dan menyeimbangkan kandungan gula dalam darah. Manakala pucuknya dijadikan sayur dan kadang kala dimakan bersama sirih. Ia mengandungi kandungan tertinggi tiga komposit aktif utama iaitu Flavonoids, Saponins dan Bitter Alkaloid.

Bagi batangnya yang tua pula boleh digunakan untuk menganyam tikar. Kebanyakan tubuh badan penduduk Malaysia tercemar denga kandungan pembasmi serangga yang tinggi. Sky Fruit bukan sahaja mengandungi Flavonoids dan Saponins, malah juga mengandungi pelbagai sumber semulajadi seperti protein, mineral, vitamin, enzim, kabohidrat, asid lemak perlu, dan beberapa zat-zat penting yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

Pokok Tunjuk Langit digunakan sebagai ubat tradisi untuk membuat ubat periuk bagi wanita selepas bersalin.BUAH Tunjuk Langit atau di kenali sebagai Skyfruit berasal dari kawasan yang tidak tercemar di Selatan Pasifik, khususnya di Kepulauan Solomons.

Penduduk asli di situ.

Buah tunjuk langit / Sky fruit

Inilah rupa biji kuaci Buah Tunjuk Langit Gred A yang kami jual. Swietenia merupakan genus pokok dari keluarga chinaberry, Meliaceae. Genus ini dinamakan sempena nama Author: Amirul Hisham Amsar. 25/7/ · Lawak Temuduga Sabri Yunus Wan Ismail Golok Ahmad Busu Mat Deris Bukan Pi Mai Pi Mai Tang Tu - Duration: Ehwal Semasa TVviews.

Pokok dan Buah Tunjuk Langit

Rahsia Kapsul Tunjuk Langit dibongkar. Kombinasi DOA & HERBA diproses % biji buah tunjuk langit. Buah tunjuk langit ini di kunyah begitu saja oleh orang-orang kampung untuk mengubati penyakit2 kencing manis, darah tinggi dan jangkitan2 virus atau bakteria seperti.

Buah TUNJUK LANGIT mempunyai keistimewaan yang sukar diperolehi dari mana-mana tumbuhan herba di seluruh dunia. Ia mengandungi kandungan tertinggi tiga komposit aktif Author: KASTURI MUSLIM.

Buah tunjuk langit
Rated 3/5 based on 33 review